Soorten lidmaatschap


Wil je lid worden van Zhong, dan kan dit als je Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) beoefent of nog in opleiding bent. Je betaalt eenmalig inschrijfkosten. 

De vereniging heeft drie soorten lidmaatschappen:

 

Praktiserend lidmaatschap

Dit lidmaatschap is voor de TCG-beoefenaar met onder andere een afgeronde hbo-opleiding. De therapeut behandelt minimaal zes cliënten per week. Voor startende leden geldt dat zij één jaar de tijd krijgen om aan deze voorwaarden te voldoen. De consulten worden vergoed. Als lid word je automatisch aangemeld bij koepelorganisatie KAB.

De kosten voor een praktiserend lidmaatschap bedragen € 495,- per kalenderjaar (2023).
Voor je inschrijving betaal je eenmalig € 40,-.

 

Niet-praktiserend lidmaatschap

TCG-behandelaars die niet voldoen aan de minimale beroepseisen kunnen niet-praktiserend lid worden. Je kunt bijvoorbeeld door ziekte, zwangerschap of een verhuizing even niet werken en behandelt minder dan zes cliënten per week. De consulten van deze therapeuten worden niet vergoed. Dit lidmaatschap is geldig voor maximaal 3 jaar.

De kosten voor een niet-praktiserend lidmaatschap bedragen € 275,- per kalenderjaar (2023).
Voor je inschrijving betaal je eenmalig € 40,-.

 

Student lidmaatschap

Het student lidmaatschap is bedoeld voor toekomstige therapeuten die bezig zijn met hun hoofdopleiding in TCG. Als lid krijg je bijvoorbeeld advies over het opzetten van een praktijk. 

Om als student-lid te kunnen worden toegelaten dient betrokkene toegelaten te zijn aan een door Zhong erkende TCM-opleiding. Dit lidmaatschap is geldig voor maximaal 4 jaar.

De kosten voor een student lidmaatschap bedragen € 50,- per kalenderjaar (2023, vanaf 1 juni 2023).
Voor je inschrijving betaal je eenmalig € 25,- (vanaf 1 juni 2023).

Zoek een therapeut
Discipline(s):

Zoeken