Qigong

Qigong zijn bewegingsoefeningen en onderdeel van de gezondheidsleer in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

Hoe ziet een qigong-training eruit?

De oefeningen om de structuur van je bewegingsapparaat te verbeteren, kun je staand, zittend en liggend uitvoeren. Een qigong-oefening kan bestaan uit een aantal herhalingen van een beweging of uit een staande of zittende houding die je voor langere tijd vasthoudt. Verder ligt de nadruk op ademhalingsoefeningen. Het herhaaldelijk bewegen en correct ademhalen dienen om de balans van de qi in alle lichaamsdelen te onderhouden of te herstellen. Je zoektocht om ontspanning te vinden in inspanning, is onderdeel van de techniek. Een qigong-training in de vroege morgen geeft energie: je kunt de dag ontspannen en energiek beginnen. Een qigong avondtraining kan gericht zijn op goede nachtrust en juist diepe ontspanning genereren.

Wat kan qigong voor mij doen?

Het vergroot je veerkracht en geeft flexibiliteit, het verzacht spanning en vermindert vermoeidheid. Ook reguleert qigong de werking van het zenuwstelsel, wat je rustig, ontspannen en ook weer energiek maakt. Het is ‘onderhoud’ van je fysieke- en mentale gesteldheid. Al na enkele behandelingen zijn veel klachten, zoals stijve en pijnlijke spieren en gewrichten vermindert.

Qigong kan een goed effect hebben bij de volgende aandoeningen: acute lumbago, spit, ischias, gewrichtsklachten, nek-, schouder- en rugklachten, hoofdpijn, stress-gerelateerde klachten, bij/na revalidatie na ziekte of chirurgische ingrepen, chronische pijn, spanningsklachten, fibromyalgie, RSI-klachten, ME, zwangerschapsklachten en herstel na operaties.

Zoek TCG-therapeut

Salverdaplein 15
6701 DB Wageningen

Het bureau is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00-12.00u

T 0317 423 505

Stuur een bericht naar info@zhong.nl

Volg ons:

Aangesloten bij: