Acupunctuur steun bij kankerbehandeling

 

Goed nieuws: het Amerikaanse kankerinstituut NCI voert meer bewijs aan voor de positieve werking van acupunctuur op bijwerkingen van de kankerbehandeling.

 

Het NIH National Cancer Institute heeft haar overzicht van Traditionele Chinese Geneeskunde en acupunctuur in verband met kanker bijgewerkt tot de 2018-versieHet overzicht vat het bewijs voor acupunctuur en TCG bij patiënten met kanker per indicatie samen.

Kortweg is de conclusie van het NCI:
Acupunctuur wordt gebruikt voor een breed spectrum van klachten en ziekten. Patiënten met kanker gebruiken het voor pijnbestrijding, het verminderen van misselijkheid en braken, vermoeidheid, opvliegers, droge mond, neuropathie, nervositeit, depressie en slaapproblemen. Het meest overtuigende wetenschappelijk bewijs komt van studies naar acupunctuur bij misselijkheid en braken veroorzaakt door chemotherapie.

Behandeling

Onder acupunctuur verstaat het NCI behalve acupunctuur met naalden ook andere behandelingen die zich richten op de acupunctuurpunten, zoals acupressuur (door sommige therapeuten toegepast in combinatie met shiatsu), moxa en cupping.

Acupunctuur staat binnen de traditionele Chinese geneeskunde het meest in de belangstelling. Er is ook het meeste wetenschappelijk onderzoek over beschikbaar. Acupunctuur kan helpen om kankergerelateerde klachten en bijwerkingen van reguliere kankerbehandelingen te verminderen, maar het wordt niet ingezet om kanker zelf te behandelen.

Zoek TCG-therapeut

Salverdaplein 15
6701 DB Wageningen

Het bureau is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00-12.00u

T 0317 423 505

Stuur een bericht naar info@zhong.nl

Volg ons:

Aangesloten bij: